DF eneste mærkesagsparti

ANALYSE: Partiernes folketingskandidater spreder deres mærkesager på de fleste politikområder. Det viser en opgørelse af alle ca. 1000 kandidater. Kun Dansk Folkepartis kandidater har udpræget udlændingepolitikken som mærkesag.
Gitte Madsen
Partierne er bredt orienteret, når det gælder hvilke politikområder, deres kandidater fokuserer på. Det er konklusionen på en opgørelse, Altinget har foretaget over de mærkesager, som folketingskandidaterne har angivet på kandidatdatabasen "Kend din Kandidat" op til valget i februar.

Kandidaterne inden for det enkelte parti har så forskellige mærkesager, at de til sammen næsten berører samtlige mest almindelige politikområder. Kun hos Dansk Folkeparti klumper kandidaterne sig sammen om et enkelt politikområde. Her befinder hele 36 pct. af kandidaterne sig nemlig inden for udlændingeområdet, når de angiver deres primære mærkesag.

Udlændingepolitikken er og bliver dominerende
DFernes fokus på udlændingepolitikken er umiddelbart ikke overraskende, da det jo i høj grad var udlændingespørgsmålet, der gav partiet vind i sejlene ved valget i 2001, hvor de oplevede stor mandatmæssig fremgang.

Dog har Dansk Folkeparti, siden det blev fast støtteparti for VK-regeringen, i stigende grad markeret sig som et parti, der også ville være med i front på andre politikområder, og partiet har udviklet sin holdning til mange andre spørgsmål på den politiske dagsorden. Men udlændingeområdet er og bliver altså dominerende, når det gælder kandidaternes mærkesager.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00