Om  
Aaja Chemnitz Driefer
Aleqa Hammond

Grønlandsudvalget vælger ny næstformand

Folketingets Grønlandsudvalg har udnævnt det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit som ny næstformand i udvalget.

Kristian Tolbøll

Folketingets Grønlandsudvalg har i enighed valgt Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit som udvalgets næstformand.

Traditionelt går formands- og næstformandsposten i Folketingets Grønlandsudvalg til partimedlemmer fra det største og det næststørste demokratisk valgte parti på Grønland ved et folketingsvalg, men ved seneste valg i juni 2015 satte Venstre sig på formandsposten. Venstre afgav formandsposten til løsgænger Aleqa Hammond i december 2016, men nu har udvalget selv udnævnt sin næstformand i form af Aaja Chemnitz Larsen. 

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse. 

”Det er vigtigt at respektere vælgernes beslutning. IA blev ved valget det største grønlandske parti i Folketinget, men der er desværre gået politik i formandsposten. IA er fortsat det største og nu det eneste grønlandske parti repræsenteret i Folketinget. Det forpligter, og jeg vil fortsætte mit aktive arbejde i Grønlandsudvalget og i de mange andre udvalg, hvor jeg også er aktivt medlem”, siger Aaja Chemnitz Larsen (IA) om udnævnelsen som næstformand.

Aaja Chemnitz Larsen er nu foruden sit nyerhvervede næstformandskab i Grønlandsudvalget yderligere medlem af Folketingets Retsudvalg, Forsvarsudvalg og Arktiske Arbejdsgruppe, stedfortræder i Det Udenrigspolitiske Nævn, Nordisk Råd og Europarådet, og hun er Folketingets repræsentant i Komiteen for Arktiske Parlamentarikere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Aaja Chemnitz Driefer

MF (IA), formand, Arktiske Parlamentarikere
cand.scient.adm. (Ilisimatusarfik 2004)

Aleqa Hammond

Fhv. MF (NQ)
HF (Nordgrønlands Gymnasium 1989), teachers education (Artic College)

0:000:00