Lokale sundhedscentre er et hit

Gitte Madsen

Med kommissionens oplæg, hvor hele opgavedelen i sundhedsvæsenet er sat på spil, har vi en historisk chance for at gøre det bedre, og sundhedscentre er en vigtig del af løsningen.

Connie Kruckow
Formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet
100.000 ansatte inden for sundhedsvæsenet presser på for at skabe lokale sundhedscentre med lange åbningstider, hvor danskerne kan komme ind fra gaden uden henvisning og møde en bred vifte af sundhedspersoner. Fra sygeplejersker over fysioterapeuter til bioanalytikere, men ikke nødvendigvis læger.

Det er sammenslutningen af sundhedsfaggrupper, Sundhedskartellet, der i forlængelse af Strukturkommissionens arbejde i dag offentliggør et udspil om lokale sundhedscentres rolle i det fremtidige sundhedsvæsen.

"Med kommissionens oplæg, hvor hele opgavedelen i sundhedsvæsenet er sat på spil, har vi en historisk chance for at gøre det bedre, og sundhedscentre er en vigtig del af løsningen", fastslår Connie Kruckow, der er formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet.

Grundtanken er, at borgeren møder en sundhedsperson, som henviser til det rette sted i sundhedscentret. Hvis problemet ikke kan løses i sundhedscentret henviser sundhedspersonen til skadestuen, vagtlægen eller til den praktiserende læge.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00