Debat

Nul tolerance - efter knivdrabet

Koncnetrat af lederen "Nul tolerance - efter knivdrabet" i Politiken 16. august 2003.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

»Det er trist, at en lille hård kerne tegner et forkert billede af, hvordan indvandrerne egentlig er«, siger f.eks. den århusianske venstreborgmester, Louise Gade. Sådan formuleret bliver 'nul tolerance' netop en måde at udvise tolerance på, og der er næppe tvivl om, at et flertal af danskere tænker i samme baner.

Politiken
Leder
EFTER FORBILLEDE FRA NEW YORK bliver de unge indvandreres kriminalitet i en række danske storbyer nu mødt med 'nul tolerance'. Ugens knivdrab på den 19-årige italienske turist efterlader ingen tvivl om, at der må sættes kraftigt ind, og den kombinerede indsats fra såvel politi som skole-, fritids- og socialforvaltning, der nu styrkes overalt, har meget for sig.

Det opmuntrende er, at såvel de lokalt ansvarlige som den almindelige befolkning både i København, Århus, Odense og Ålborg så tydeligt markerer, at det er kriminaliteten, man ønsker at udvise 'nul tolerance' over for. Ikke indvandrerne som sådan, selvfølgelig.

»Det er trist, at en lille hård kerne tegner et forkert billede af, hvordan indvandrerne egentlig er«, siger f.eks. den århusianske venstreborgmester, Louise Gade. Sådan formuleret bliver 'nul tolerance' netop en måde at udvise tolerance på, og der er næppe tvivl om, at et flertal af danskere tænker i samme baner. På gade- og lokalplan udviser man ansvarlighed både i ord og handling.

Så meget desto mere trist er det, at på højeste plan, i regeringen, udvises slet ikke samme ansvarlighed. Man hører intet andet fra magtens højeste kontorer end 'hårdere straffe', 'fars hammer', 'nu må det høre op' og tilsvarende hulheder, som ingen problemer løser. Uanset om det er justits-, integrations- eller statsministeren, der udtaler sig, så er det med en negativitet, som tyder på nul tolerance over for nydanske i det hele taget.

Tænk, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen var lige så moden og ansvarlig som menigmand på Nørrebro eller i Århus. (...)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Gade

HR-direktør, Salling Group, næstformand, Nordea Fonden
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00