Analyse af 
Erik Holstein
Lasse Lange

Pilen peger mod en ren S-regering

S-KONGRES: Vinder Socialdemokratiet et snarligt valg, tyder alt på en S-regering uden Radikale. Mette Frederiksen undgik alvorlig kritik af flirten med DF, og Nyrup jordede Corydons konkurrencestat

S-formand Mette Frederiksen kunne være godt tilfreds med udfaldet af kongressen,&nbsp;hvor hun&nbsp;understregede nødvendigheden af&nbsp;"at kombinere humanisme med realisme".&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br>
S-formand Mette Frederiksen kunne være godt tilfreds med udfaldet af kongressen, hvor hun understregede nødvendigheden af "at kombinere humanisme med realisme".   
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Erik HolsteinLasse Lange

AALBORG: Der er ikke længere politisk basis for en SR-regering, og socialdemokraterne vil have langt større manøvrefrihed med en ren S-regering. Derfor kommer Socialdemokratiet til at gå i regering alene, hvis partiet inden for de nærmeste måneder genvinder magten.

Sådan er brikkerne stillet op, efter den socialdemokratiske top slap helskindet fra partiets tre-dages kongres i Aalborg.

Rammerne var S-classic med røde faner og "Danmark for Folket", men kongressen var alligevel ventet med større spænding end normalt, for S-ledelsens "gode og tillidsfulde" samarbejde med Dansk Folkeparti er langt fra populært alle vegne.

På Christiansborg er der opstået et fint og professionelt forhold mellem de to partiers ledelse, men i det socialdemokratiske bagland er 20 års fjendskab med DF ikke glemt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00