Rådmand: Ingen penge bag Kjærs ord

Gitte Madsen

Det er blot endnu et eksempel på, at regeringen skaber et forventningspres over for borgerne og udskriver en blankocheck.

Flemming Knudsen (S)
Socialrådmand i Århus Kommune
Socialminister Henriette Kjær (K) opfordrede i går på et møde med borgmester Louise Gade (V) Århus Kommune til at øge den sociale indsats over for kriminelle unge andengenerations indvandrere.

"Politiet kan ikke magte at løse opgaven alene, og de sociale myndigheder skal bære et større ansvar, end de gør i dag", bedyrede Henriette Kjær med henvisning til de seneste ugers mange sammenstød mellem politi og en gruppe på 20-30 andengenerationsindvandrere.

Det skal blandt andet ske igennem øget anvendelse af tvangsanbringelser på særlige institutioner af den hårde kerne af de kriminelle unge indvandrere, mener ministeren. Og som noget nyt vil hun have tilknyttet uddannelsesmuligheder til institutionerne, så de unge kan forberede sig til et egentligt arbejde.

Men det skal også ske ved en tidligere indsats over for de unge og deres familier, sagde ministeren, som har store forhåbninger til kommunens nystartede projekt, MST (MultiSystemiskTerapi), der tager fat om de unges problemer med familien som omdrejningspunkt.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00