Rekordstor afstand mellem Løkke og Thorning

MENINGSMÅLING: Aldrig har Helle Thorning-Schmidt været så langt bagefter Lars Løkke Rasmussen, som mere end dobbelt så mange foretrækker som statsminister.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt: Uhyggelig langt til et comeback.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt: Uhyggelig langt til et comeback.Foto: Socialdemokraterne
Erik Holstein

En statsminister kan ikke gemme sig. Thorning er eksponent for alle reformer, uanset om det er vækst-, transport- eller miljøpolitik. De andre ministre forbindes i højere grad kun med deres ministerområde, men alt peger tilbage på Thorning.

Kasper Møller Hansen
Professor og valgforsker ved Københavns Universitet
Fakta

Sådan har vi spurgt:

Hvis der var valg i morgen, hvem ville du så foretrække som Danmarks Statsminister?

Helle Thorning-Schmidt
Lars Løkke Rasmussen
Anden person
Ved ikke 

 

 


Kilde: A&B Analyse

Mens Socialdemokraterne har oplevet et lille opsving i meningsmålingerne efter  dagpengeudspillet, er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som person kommet endnu længere efter forgængeren Lars Løkke Rasmussen (V). 

En ny måling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk viser, at kun er 18,8 procent af vælgerne foretrækker Thorning som statsminister, mens 43,3 procent hellere ser Løkke på posten. Målingen er vel at mærke foretaget, efter Thorning præsenterede regeringens forslag til et nyt forlig om dagpengene.

Gøres ansvarlig for det hele
Det er den laveste opbakning til Thorning siden august 2006, kort efter hun var tiltrådt som Socialdemokraternes formand. Tilbagegangen siden sidste måned er kun på 0,2 procent, og det er under grænsen for statistiske tilfældigheder. Men tager man de sidste fire måneder, er der absolut ingen tvivl om tendensen: I denne periode er Thorningn gået fra en vælgeropbakning på 24,2 til 18,8 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00