Samuelsen er ikke længere partiejer

ANALYSE: Anders Samuelsen vil fremover blive behandlet anderledes kritisk af LA's bagland og folketingsgruppe. Med en slidt partileder og en sønderskudt fortælling om partiet kan LA's krise blive langvarig.

Når LA's taktik og strategi har kunnet få lov til at køre ud over kanten, skyldes det, at Anders Samuelsen nærmest&nbsp;blev betragtet som en solkonge i partiet. Men det er slut nu.<br>
Når LA's taktik og strategi har kunnet få lov til at køre ud over kanten, skyldes det, at Anders Samuelsen nærmest blev betragtet som en solkonge i partiet. Men det er slut nu.
Foto: /ritzau/Mads Claus Rasmussen
Erik Holstein

Vælgerne kan sagtens leve med en partileder, der begår en fejl og undskylder for den. Men vælgerne bliver trætte af partiledere, der bliver ved at begå den samme fejl.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

LA-leder Anders Samuelsen kan i hvert fald ikke klage over manglende loyalitet.

Såvel vælgere som folketingsgruppe var med på ultimative krav, der blev udskudt den ene gang efter den anden og til sidst helt frafaldet. De accepterede, at den mand, der havde hånet ”spillet om ministerposterne”, pludselig gjorde regeringsdeltagelse til det primære mål. Og de slugte ydmygelserne i regeringen. Men nu – og først nu – er bægret fuldt.

Anders Samuelsen er ikke truet som leder på kort sigt, og fredag fik han opbakning af både folketingsgruppe og hovedbestyrelse til at fortsætte. Alligevel er situationen meget anderledes for Samuelsen end for godt et år siden, da han foretog sin første nedstigning fra trætoppene. Det er der flere grunde til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00