Ting-Prisen tildelt justitsminister Lene Espersen (K)

Justitsminister, folketingsmedlem Lene Espersen (K) bliver første modtager af Altinget.dks nystiftede Ting-Prisen. Den gives årligt til en politiker, der evner at bringe Christiansborgs folkestyre ud til vælgerne.

Lars Igum Rasmussen

Den nordjyske landspolitiker har evnen til både med et smil at gøre politik til noget folkeligt og - når dét er påkrævet - med en mere alvorlig attitude at formidle den alvor, der ofte er vilkåret for en justitsminister.

Begrundelse
Ting-Prisens komité

Justitsminister og folketingsmedlem Lene Espersen (K) modtager den nystiftede Ting-Prisen 2004 for særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Prisen består af en bronzeskulptur af billedhuggeren Pontus Kjerrman (født 1954). Den blev overrakt i Vandrehallen i Folketinget under overværelse af bl.a. Folketingets formand Christian Mejdahl (V) og næstformand Poul Nødgaard (DF). Bagefter var der frokost for prismodtageren og hendes ægtefælle, hvor bl.a. gruppeformændene Pia Gjellerup (S), Mogens Nørgård Pedersen (KD) og Line Barfod (EL) deltog.

I begrundelsen vor at vælge Lene Espersen hedder det, at "den nordjyske landspolitiker har evnen til både med et smil at gøre politik til noget folkeligt og - når dét er påkrævet - med en mere alvorlig attitude at formidle den alvor, der ofte er vilkåret for en justitsminister."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00