Vestager i defensiven

ANALYSE: Den Radikale leder måtte bruge partiets landsmøde på at forsvare regeringens politik. Store dele af baglandet mener, at der i stigende grad bliver solgt ud af radikalt hjerteblod.
Det Radikale bagland er ikke meget for krig. Men de så gerne Vestager smide bogholder-argumenterne og springe ud som værdikriger.
Det Radikale bagland er ikke meget for krig. Men de så gerne Vestager smide bogholder-argumenterne og springe ud som værdikriger. Foto: Radikale Venstre
Jørgen SkadhedePer Bang Thomsen

Vestagers position som partiets leder er dog fortsat helt uantastet. Medlemstilbagegang kan man leve med, så længe partiets vælgere kun i meget begrænset omfang er søgt væk efter valget. I modsætning til S og SF.

Jørgen Skadhede og Per Bang Thomsen
Journalister på Altinget.dk

Det er ikke længere kun S og SF, der kæmper med et bagland, som har svært ved at se sig selv i regeringens politik.

Den Radikale leder Margrethe Vestager var trængt i defensiven på weekendens landsmøde, hvor hun måtte forsvare partiets og regeringens kurs på en række områder, der betragtes som stærkt kontroversielle i det Radikale bagland.

Det seneste halve år har regeringens politik lagt sig ud med stort set alle dele af det Radikale bagland. I foråret blev skolelærerne banket på plads med en lockout. Samtidig var det retspolitisk meget bevidste Radikale bagland bestyrtet, da regeringen med en ny offentlighedslov indskænkede pressens og dermed offentlighedens indsigt i visse dele af ministrenes arbejde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00