Her er de nyeste tal fra frivilligrapporten

FAKTA OM FRIVILLIGHED: Teenagerne er aktive i frivilligdanmark, men overgåes af seniorer. Især på antallet af arbejdstimer. Den samlede andel af danskere, der arbejder frivilligt, er ikke steget de sidste mange år.

42 procent af teenagerne er aktive i frivilligdanmark, viser nye tal fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde.
42 procent af teenagerne er aktive i frivilligdanmark, viser nye tal fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde.Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Det viser, at de unge ikke er så dovne, som de bliver skudt i skoene, men måske mere at frivilligorganisationerne skal blive bedre til at række ud til de unge.

Helene Jørgensen
Analysekonsulent, Center for Frivilligt Socialt Arbejde
Fakta

40 procent af danskerne arbejder frivilligt. Det viser spritnye tal fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Men selvom data er dugfriske, kunne de i princippet være både fem og ti år gamle. For tallet har ligget stabilt omkring 40 procent de sidste mange år - på trods af at frivillighed er hot i både kommuner, på Christiansborg og i den offentlige debat.

"Det siger jo nok noget om, at den enkelte frivilliges motivation ikke er styret af politiske signaler. Det er nogle andre ting, der giver folk lyst til at være frivillig," siger sociolog og analysekonsulent ved Center for Frivilligt Socialt Arbejde Helene Jørgensen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00