Nyt studie: Danske idrætsforeninger får lang snor af politikerne

FRIHED: Stat og kommuner er forpligtede til at støtte danske idrætsforeninger, men blander sig ikke i, hvordan klubberne bruger pengene. En unik idrætspolitik sammenlignet med resten af Europa, konkluderer nyt studie.

Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Danske idrætsforeninger nyder en tillid fra politikerne, der er helt unik sammenlignet med resten af Europa. Det konkluderer et nyt europæisk studie, som to danske forskere er ansvarlige for.

For selvom stat og kommuner er forpligtede til at støtte klubberne, så blander danske myndigheder sig meget lidt i, hvordan pengene bliver brugt.

“Der er en meget stor frihed i Danmark. Foreningerne kan i høj grad gøre, hvad der passer dem. Hvis ellers de sørger for at overholde de overordnede demokratiske spilleregler, er der meget lille kontrol af, hvordan de bruger pengene,” siger Bjarne Ibsen, der er professor og centerleder ved Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU.

Dokumentation

Om studiet

Projektet hedder Social Inclusion and Volunteering in Sports Clubs in Europe og er et samarbejde mellem en række internationale forskere.

Her studerer man 10 europæiske landes idrætspolitikker og foreningsliv med henblik på at indsamle viden og styrke social inklusion og frivillighed.

Studiet af sport club policies er det først af i alt syv studier, som vil blive offentliggjort i løbet af de kommende år.

Projektet er støttet af Erasmus og EU. 

Læs mere her.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00