Embedsmænd er blevet mere eftertragtede på jobmarkedet

KARRIERE: Stadig flere svingdørs-muligheder åbner sig for embedsmænd uden for ministeriernes mure. Det skyldes blandt andet en øget efterspørgsel efter dygtige politikmagere.

Tænketanken Kraka med Peter Mogensen (t.h.) i spidsen har flere gange ansat tidligere embedsmænd, som skal være med til at udarbejde analyser som i denne situation, hvor tidligere erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) får præsenteret en rapport om finanskrisen med løsningsforslag til at undgå en ny. 
Tænketanken Kraka med Peter Mogensen (t.h.) i spidsen har flere gange ansat tidligere embedsmænd, som skal være med til at udarbejde analyser som i denne situation, hvor tidligere erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) får præsenteret en rapport om finanskrisen med løsningsforslag til at undgå en ny. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix
Sine Riis Lund

Hvis du ser på nogle af de nyere tænketanke som Cepos, Kraka, Concito og deslige, så er mange af deres analytiske medarbejdere faktisk tidligere embedsmænd.

Søren Toft
Driver Toft Kommunikation

Jeg har ikke tal på det, men det synes i Danmark at være mere almindeligt at gå igennem svingdøren for jeres embedsmænd i regeringen sammenlignet med i Sverige.

Niels Selling
Ph.d., European University Institute

En gang embedsmand. Altid embedsmand.

Det har i mange år været det gængse billede af en embedsmands karriere i centraladministrationen. Men noget tyder på, at det er et billede i opbrud.

Arbejdssteder som konsulenthuse, tænketanke, interesseorganisationer og fagforeninger synes nemlig i stigende grad at have snøren ude efter embedsmændenes kompetencer.

0:000:00