Sass: Indfør mødeloft i det offentlige

INTERVIEW: Regeringen har været elendig til at målrette de offentlige ressourcer til borgernær velfærd, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, der ønsker et loft over mødeforbruget og et opgør med dobbeltarbejde i kommunerne.
Henrik Sass Larsen (S): Regeringens mål var at få mere velfærd for pengene, men det mål blev  slet ikke nået. Tværtimod er det chokerende at se, hvor mange ekstra akademiske og administrative medarbejdere, der kom til efter kommunalreformen.
Henrik Sass Larsen (S): Regeringens mål var at få mere velfærd for pengene, men det mål blev slet ikke nået. Tværtimod er det chokerende at se, hvor mange ekstra akademiske og administrative medarbejdere, der kom til efter kommunalreformen.Foto: socialdemokraterne.dk
Erik Holstein

Vi bliver nødt til at lægge et loft over, hvor mange interne møder, man kan holde i det offentlige. Så må man sortere fra, så man kan nå det inden for det fastsatte tidsrum. Ellers ender det som et uendeligt projektarbejde, der tager midler fra velfærdens kerneopgaver som undervisning og hjemmehjælp.

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører (S)

Forventningerne til forbedret velfærd med en S-SF-regering vil være enorme, og de økonomiske midler til at opfylde forventningerne minimale.

Den situation er de ledende politikere fra S og SF blevet stadig mere bevidste om, og Socialdemokraternes "skygge-finansminister", den politiske ordfører Henrik Sass Larsen, lægger nu an til en benhård kurs mod overforbrug og dårlig udnyttelse af ressourcerne i det offentlige.

Kommunerne skal samarbejde i stedet for at opføre sig som 98 små amter med hver deres ekspertlag, der skal gøres op med projektmageriet - og frem for alt skal mødeforbruget under kontrol i hele den offentlige sektor. Det er nogle af de midler, Henrik Sass Larsen vil tage i brug for at lede de offentlige ressourcer hen til den borgernære velfærd.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00