EU-parlamentarikere kræver øget indsats mod superbakterier

RESISTENS: For tredje gang inden for få år beslutter Europa-Parlamentet at blæse til kamp mod antibiotika-resistens. I første omgang er det skærpet retorik om, at medlemslandene skal gøre mere.

Sammen med de øvrige 66 medlemmer af Europa-Parlamentets sundhedsudvalg stemte Christel Schaldemose (S) tirsdag for rapporten, der skal skabe større opmærksomhed om kampen mod antibiotika-resistens.
Sammen med de øvrige 66 medlemmer af Europa-Parlamentets sundhedsudvalg stemte Christel Schaldemose (S) tirsdag for rapporten, der skal skabe større opmærksomhed om kampen mod antibiotika-resistens.Foto: www.christels.dk
Kasper Kaasgaard

En rapport med forslag til at forbedre indsatsen mod antibiotika-resistens blev tirsdag vedtaget af sundhedsudvalget i Europa-Parlamentet. Den skal forbedre patientsikkerheden på tværs af EU, og udvalget har selv taget initiativ til den.

Både EU-Kommissionen og de enkelte lande skal gøre mere for at få gjort noget ved det problem, der anslået giver 37.000 dødsfald i EU som følge af infektioner, som patienter får under deres behandling, mener parlamentarikerne.

”Det allervigtigste er at få stoppet den måde, vi bruger antibiotika på i Europa. Hvis vi får grebet ind i det overforbrug og fejlforbrug, vil vi være nået rigtig langt,” siger Christel Schaldemose (S).

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00