Debat

EU støtter ikke opdræt til tyrefægtning

DEBAT: At Dan Jørgensen raser over, at Europa-Parlamentet har stemt for millionstøtte til tyreopdræt i Spanien, giver ingen mening, lyder det fra Jens Rohde (V), medlem af Europa-Parlamentet.
Foto: Venstre
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Tyrepræmien overgår til hektarstøtte i 2014, og 2013 er således det sidste år, hvor man overhovedet udbetaler præmier til tyreopdræt. Der kommer ikke til at gå en eneste euro eller krone til tyreopdræt til fægtning. 

Jens Rohde (V)
Medlem af Europa-Parlamentet
Fakta

BLAND DIG!

Deltag i debatten- send dit indlæg til [email protected]

Af Jens Rohde (V)
Gruppeformand for Venstre i Europa-Parlamentet

I flere medier har man kunnet læse, at europaparlamentariker for Socialdemokraterne Dan Jørgensen er oprørt over, at Europa-Parlamentet har stemt for millionstøtte til opdræt af tyre til tyrefægtning i Spanien midt i landets økonomiske krise. Men historien er det pure opspind fra Dan Jørgensens side.

Jørgensen-and 
Historien er en Jørgensen-and. Der gives overhovedet ikke støtte til tyrefægter-tyre. De eneste tre lande, som får den såkaldte koblede handyrspræmie, er Danmark, Sverige og Slovenien. Der foregår overhovedet ikke tyrefægtning i nogen af de lande.

Ingen støtte til tyrefægtning 
Tyrepræmien overgår til hektarstøtte i 2014, og 2013 er således det sidste år, hvor man overhovedet udbetaler præmier til tyreopdræt. Der kommer ikke til at gå en eneste euro eller krone til tyreopdræt til fægtning, og forslaget om, at tyrepræmien ikke må bruges til den bizarre spanske sport, giver således ingen mening. Derfor blev forslaget stemt ned, da Parlamentet stemte om det forleden.

Med mindre Dan Jørgensen skulle ligge inde med viden om, at der foregår tyrefægtning i Danmark, kunne han lige så godt have foreslået, at EU ikke må støtte marsmænd. For god ordens skyld skal jeg nævne, at det gør EU heller ikke.

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

0:000:00