Se talerne: Thorning og Østergaard sendte Vestager til EU

TV: Helle Thorning-Schmidt og Morten Østergaard holdt taler ved Margrethe Vestagers afskedsreception i en propfyldt sal på Christiansborg. Lørdag blev hun Danmarks nye EU-kommissær. Se klip fra taler og receptionen.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Toke Gade Crone KristiansenRasmus Nielsen

Det begyndte med Thorning, Vestager og Søvndal, da rød blok i 2011 dannede regering effer mange års VKO-styre af Danmark. Så stod SF's partiformand af – siden forlod hele partiet regeringen. Nu har Vestager også sagt farvel til den danske regering.

Nu tidligere vicestatsminister og radikal leder Margrethe Vestager (R) holdt derfor afskedsreception torsdag, hvor hendes politiske kollegaer var mødt op for at sige farvel. 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremhævede, at hun nærmest havde været nødsaget til at sende Vestager afsted på grund af Vestagers kompetencer. Men måske var det den nu tidligere Radikale partileders meget vedholdende forhandlingsteknik – som statsministeren også fremhævede – med i overvejelserne. Til sidst fik Vestager et forslag til tweet med på vejen mod Bruxelles. 

Se centrale uddrag af statsministerens tale her:

 

 

Morten Østergaard (R), der afløser Margrethe Vestager som partileder hos Radikale, var første taler ved den radikale reception, hvor en stor del af landets ledere var mødt frem. Han mente, at der kun var tale om "en pause fra dansk politik", og at Vestager er bundet af værdier som loyalitet. "Det er ikke en trist dag", forsøgte han sig med igen og igen. "Don't be a stranger" var hans udgangsbøn.

"Flugtvejsplan" stod der på væggen bag talerne ved Vestagers store reception. Ingen tog dog dét ord i brug i anledning af, at en vicestatsminister og partileder tog flyet til Bruxelles.

 Se mange af gratulanterne ankomme med knus til hovedpersonen og se Morten Østergaards tale her:  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00