Analyse: Jungle af fødevareklynger hæmmer erhvervet

STRUKTUR: Fødevareområdet har en fragmenteret og uigennemsigtig struktur, der skader arbejdet med innovation og udvikling. Branchen bør lave én samlet national klyngeorganisation, konkluderer ny analyse fra Vestdansk Erhvervssamarbejde.

Syddanmarks Regionsrådsformand Stephanie Lose er samtidigt formand for Vestdansk Erhvervssamarbejde, der har fået udarbejdet en ny analyse om klynge- og netværksorganiseringen af den danske fødevaresektor.
Syddanmarks Regionsrådsformand Stephanie Lose er samtidigt formand for Vestdansk Erhvervssamarbejde, der har fået udarbejdet en ny analyse om klynge- og netværksorganiseringen af den danske fødevaresektor.Foto: /ritzau/Erst Van Norde
Sine Riis Lund

Analysen viser, at den nuværende klynge- og netværksorganisering er meget fragmenteret og svær at finde rundt i for virksomhederne.

Stephanie Lose (V)
Formand for Vestdansk Erhvervssamarbejde

Jeg mener helt klart, at man i et land som Danmark bør forene kræfterne og lave et nationalt initiativ. Alt andet giver ikke mening.

Mads Váczy Kragh
Direktør for Væksthus Sjælland

Hvis danske fødevarevirksomheder skal klare sig i den globale konkurrence, bør de organisere sig bedre.

Vigtig innovation og udvikling risikerer nemlig at gå tabt med den nuværende uigennemsigtige og knopskudte struktur for fødevareklynger.

Budskabet er ikke til at tage fejl af i en ny analyse fra Vestdansk Erhvervssamarbejde, som vækstfora i regionerne Nordjylland, Syddanmark og Midtjylland står bag.

0:000:00