Gid den nye regering vil fortsætte kampen mod madspild

KRONIK: Madspild er stadig et essentielt problem. Der er brug for at udvide indsatsen og samtænke en række løsninger. Og så er det tid til handling frem for snak. Sådan lyder det fra Selina Juul i et opråb til den nye regering.

Der bør fokuseres på arbejde med forebyggelsen af madspild, der bør tages fat i sagens kerne og findes frem til de egentlige årsager til, at madspild opstår. Der bør kigges på optimering af hele jord-til-bord-kæden, der bør undersøges teknologiske løsninger, ses på forbedringer i logistikken og lagerstyringen, igangsættes uddannelser på området samt appelleres til ændring af forbrugeradfærden.

Selina Juul
Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Af Selina Juul
Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Tillykke til den nye regering og de nye ministre. Vi går en spændende tid i møde - at dømme efter regeringsgrundlaget ser det ud til, at Danmark har fået den mest grønne regering nogensinde. Og det er positivt. Vi kan nu forvente øget udvikling af miljørigtig teknologi inden for fødevareproduktion og landbrug samt igangsættelse af ny og forpligtende bæredygtighedsstrategi på miljøområdet.

Men glem nu ikke ét af de mest omdiskuterede emner i pressen de sidste tre år: madspild.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00