Her er medlemmerne i regeringens implementeringsråd

INDFLYDELSE. Der er ikke blevet plads til grønne organisationer i rådet, der skal rådgive regeringen om implementering af EU-regler. Det giver skævvridning, lyder advarslen, mens erhvervs- og vækstministeren afviser kritikken.

Implementeringsrådet skal rådgive regeringen om overimplementering og nabotjek og hjælpe til en tidlig interessevaretagelse i EU, fortæller Troels Lund Poulsen til en konference om overimplementering afholdt af Altinget.
Implementeringsrådet skal rådgive regeringen om overimplementering og nabotjek og hjælpe til en tidlig interessevaretagelse i EU, fortæller Troels Lund Poulsen til en konference om overimplementering afholdt af Altinget.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Sine Riis Lund

Det er ærgerligt, at man ikke har mod og overskud til at invitere de grønne organisationer med ind i rådets arbejde. Med sådan en sammensætning er det jo oplagt, at rådet får en meget stor slagside, når ingen varetager miljøets og naturens interesser.

Susanne Herfelt
Direktør for miljø og klima i Danmarks Naturfredningsforening

Vores fokus i det her arbejde er at se på, hvad vi gør for at sikre, at vores implementering tager afsæt i, at der sker en mindre byrdefuld regulering for vores erhvervsliv, og jeg mener godt, at man både kan sikre det og tage hensyn til natur og miljø.

Troels Lund Poulsen (V)
Erhvervs- og vækstminister

Regeringen vil gøre op med overimplementering af EU-regler, og her ønsker Venstre hjælp fra et såkaldt implementeringsråd.

Foruden en formand og tre særlige sagkyndige kommer rådet til at bestå af medlemmer indstillet af 11 forskellige aktører, som Altinget er blevet bekendt med.

De 11 aktører er henholdsvis DI, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Rederiforeningen, Forbrugerrådet Tænk, DA, LO, Forsikring & Pension samt et medlem fra den finansielle sektor (Finansrådet og Realkreditrådet).

Dokumentation

Her er de 11 aktører i implementeringsrådet
DI, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Rederiforeningen, Forbrugerrådet TÆNK, DA, LO, Forsikring & Pension samt et medlem fra den finansielle sektor (Finansrådet og Realkreditrådet).
Derudover kommer der en formand og tre særlige sagkyndige udpeget af erhvervs- og vækstministeren.

EU-implementeringsudvalgets medlemmer
Erhvervs- og vækstministeren (formand)
Udenrigsministeren
Transport- og bygningsministeren
Miljø- og fødevareministeren
Justitsministeren
Energi-, forsynings- og klimaministeren
Skatteministeren
Beskæftigelsesministeren


0:000:00