Ny ordning: Studenter tilbydes værkstedsforløb for at mindske frafald

PRAKTIKUM: For nogle studenter trykker huen ikke, når det kommer til teknikken. Derfor skal gymnasiale studenter nu kunne vælge et indledende praksisforløb på værksted, inden de starter på tekniske uddannelser. Forsøgsordningen skal mindske frafald. 

Studerende med en erhvervsuddannelse i baggagen, her elever fra CPH West, har mindre frafald på erhvervsakademiuddannelser end studerende, som kommer med en almen gymnasial baggrund. Det skal et nyt grundforløb rette op på, hvor studenter kan starte med fire uger på værksted. 
Studerende med en erhvervsuddannelse i baggagen, her elever fra CPH West, har mindre frafald på erhvervsakademiuddannelser end studerende, som kommer med en almen gymnasial baggrund. Det skal et nyt grundforløb rette op på, hvor studenter kan starte med fire uger på værksted. Foto: Ritzau Scanpix/ Linda Kastrup /
Toke Gade Crone Kristiansen

Hver femte studerende på erhvervsakademierne falder fra.

På nogle af de tekniske erhvervsakademiuddannelser er tallet endnu højere, og det gælder især studerende med en gymnasial baggrund.

Derfor har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers nu godkendt et ønske fra erhvervsakademierne om at kunne tilbyde et praksisforløb til studerende med gymnasial baggrund, som starter på en af tre teknologiske uddannelser udbudt af erhvervsakademierne.  

0:000:00