Altinget.dk vil sprede ny forskningsviden

NY VIDEN: Altinget.dks nye formidlingsinitiativ skal bringe den nyeste viden fra forskerne ud i de politiske og faglige miljøer.
Foto: Colourbox
Redaktionen
Den nyeste viden fra forskerne skal bruges mere aktivt i erhvervslivet og samfundet. Sådan har parolen lydt fra skiftende regeringer siden midten af 00'erne. Men alt for meget forskning når stadig ikke ud til de politikere, interesseorganisationer og virksomheder, der kan have gavn af den nyeste viden og nye perspektiver.

Det er baggrunden for, at Altinget.dk i samarbejde med professor Poul Erik Mouritzen har taget initiativ til Altinget | Forskningsformidling.

I dag udsendes den første artikel, som er skrevet af seniorforsker Jesper Wiborg Schneider og postdoc Kaare Aagaard. De dokumenterer, hvordan dansk forskning i de seneste årtier er kommet i international topklasse og undersøger, om succesen kan kædes sammen med den danske forskningspolitik.

Noget forskning er så fagspecifik og nicheorienteret, at det simpelthen ikke giver mening at formidle til den brede befolkning. Men det gør det ikke mindre interessant for de organisationer, politikere og myndigheder, som arbejder med netop de berørte områder.

Her får forskere fra de samfundsvidenskabelige miljøer mulighed for at fortælle om deres seneste forskning til de professionelle miljøer, der arbejder med netop deres felt. Formidlingsartiklerne vil blive sendt ud med de relevante nyhedsbreve indenfor de 18 fagområder, Altinget.dk dækker. 

Fakta
Om Altinget | Forskningsformidling
Altinget | Forskningsformidling giver forskerne mulighed for at skrive direkte til de fagmiljøer, som kan have glæde af deres forskning.

Artiklerne er skrevet af forskerne selv, og bygger på ny forskning, bøger eller videnskabelige artikler.

Altinget | Forskningsformidling udsender et gratis nyhedsbrev hver 14. dag, hvor du kan se de seneste formidlingsartikler. Desuden udsender Altinget.dk artiklerne til de relevante fagportaler.

Nyhedsbrevet kommer til at rumme forskning fra en lang række samfundsvidenskabelige specialer.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet i boksen øverst til højre på siden.

Hvis du er forsker og gerne vil skrive en formidlingsartikel om din forskning, så skriv til [email protected]

Samtidig udsender Altinget.dk et nyt gratis nyhedsbrev til alle, der er interesserede i at få et bredt indblik i den samfundsvidenskabelige forskning i Danmark.

Professor i statskundskab ved Syddansk Universitet, Poul Erik Mouritzen, vil i nyhedsbrevet skrive en klumme om aktuel forskningspolitik og de videregående uddannelser.

Internationalt krav
Danske universiteter blev for ti år siden forpligtigede til i højere grad at formidle deres viden og forskning i samfundet.

Den målsætning har ført til en lang række initiativer primært rettet mod at gøre forskning tilgængelig for den brede offentlighed. Altinget | Forskningsformidling vil forsøge at målrette formidlingen endnu mere.

Pligten til at formidle ligger i dag på universiteterne, men der er en tendens til, at de enkelte forskningsprojekter også forpligter sig på at formidle, når der hentes eksterne midler hjem. Det er ikke kun danske forskere, som forpligtes til at formidle. I det nye store EU forskningsprogram Horizon 2020 ligger der også en forpligtigelse til at synliggøre og formidle de resultater, som kommer ud af forskningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Erik Mouritzen

Professor emeritus, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet og Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet
Cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1977), dr.scient.pol. (Aarhus Uni. 1991)

0:000:00