Finanslovsaftale sikrer ekstra millioner til fri forskning

FINANSLOV: Enhedslisten og Liberal Alliance indgår aftale om finansloven på forskningsområdet med regeringen. Aftalen flytter millioner til den frie forskning.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har måttet give køb på millioner til innovationsindsatsen til fordel for fri forskning i den aftale, han indgik med Enhedslisten og Liberal Alliance om forskningsreserven.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har måttet give køb på millioner til innovationsindsatsen til fordel for fri forskning i den aftale, han indgik med Enhedslisten og Liberal Alliance om forskningsreserven.Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Mads Bang
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er nået til enighed med Enhedslisten og Liberal Alliance om næste års fordeling af forskningsreserven. Det betyder blandt andet, at der tilføres den frie forskning cirka 61 millioner kroner mere, end regeringen oprindeligt foreslog. Pengene kommer blandt andet fra innovationsindsatsen.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative endte med ikke at komme med i aftalen, efter det ikke var muligt at blive enige ved de afsluttende forhandlinger.

Ud over millionerne til fri forskning fremhæver Liberal Alliance, at det er lykkedes at forhandle 45 millioner kroner hjem til Højteknologifonden.

Finansiering fra høreapparater
Finansieringen af den 770 millioner kroner store forskningsreserve hentes blandt andet fra en ændring af tilskuddet til høreapparater. Reduktionen af tilskuddet bidrager med omkring en halv milliard over de næste fire år.

Som Altinget | Forskning & Innovation tidligere har beskrevet, har finansieringen voldt problemer under forhandlingerne.

Du kan læse hele aftalen her - og få de poltiske kommentarer i nyhedsbrevet på tirsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00