Formandskab stiller skarpt på uddannelse og forskning

KORT NYT: Bedre undervisning, styrkelse af talenter samt flere kvindelige forskere. Det er nogle af de tiltag, som ligger på dagsordenen på uddannelses- og forskningsområdet, når Danmark sætter sig på formandskabet for Nordisk Ministerråd i 2015.

Julie Hornstrup Østergaard
Fakta
Nordisk Ministerråd 2015
  • Temaerne for formandskabet er vækst, velfærd, værdier og Det Blå Arktis.
  • Uddannelses- og forskningsministeren og undervisningsministeren har udarbejdet et fælles sektorprogram for uddannelses- og forskningsområdet. Programmet indeholder en række initiativer og aktiviteter, som ministrene vil sætte i gang under formandskabet.

Kilde: Uddannelses- og forskningsministeriet

Under Danmarks formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015 vil uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) sammen med undervisningsminister Christine Antorini (S) arbejde for at styrke det nordiske samarbejde inden for undervisning, uddannelse og forskning.

Ministrene vil blandt andet sætte fokus på at skabe et tættere samarbejde blandt de fem nordiske lande om at sikre bedre undervisning, mere trivsel samt styrke udviklingen af talenter.

Desuden vil man også arbejde på at udligne skævvridningen indenfor forskningsområdet, hvor langt færre kvinder end mænd går forskervejen.

0:000:00