Forsk2025: Her er de 19 områder, Danmark skal satse på

DOKUMENTATION: Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør i dag det nye katalog over, hvilke særligt løfterige forskningsområder politikerne skal prioritere. Få overblikket her.

"Fremtiden er ikke kun noget, vi skal forudsige – vi skal selv skabe den blandt andet gennem ny og visionær forskning," siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.
"Fremtiden er ikke kun noget, vi skal forudsige – vi skal selv skabe den blandt andet gennem ny og visionær forskning," siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.Foto: /ritzau/Rune Aarestrup Pedersen
Simon Friis Date

Uddannelses- og Forskningsministeriets nye katalog over de vigtigste indsatsområder for dansk forskning, FORSK2025, offentliggøres i dag. Og det er et katalog, som uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har store forventninger til:

“Det er vores drømme for fremtiden, der tager form her. Forskning er afgørende for at overvinde de samfundsmæssige udfordringer, vi i Danmark og resten af verden står over for. Med FORSK2025-kataloget har vi nu fået en spændende buket af områder, som vi kan vælge fra, når vi blandt andet politisk prioriterer inden for den strategiske forskning i årene fremover. Fremtiden er ikke kun noget, vi skal forudsige – vi skal selv skabe den blandt andet gennem ny og visionær forskning," siger Søren Pind i pressemeddelelsen.

Kataloget bruges af politikerne, når de skal prioritere de strategiske forskningsbevillinger, og skal være rette snor for den strategiske forskning i de kommende fem år. Kataloget giver også fonde, universiteter og andre bevillingsgivere mulighed for at orientere sig i den offentlige forsknings prioriteringer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00