GSK-karakterer skal ikke tælle med i karaktergennemsnittet

KARAKTER: Hverken de røde eller blå partier mener, at karaktererne fra de gymnasiale suppleringskurser skal tælle med i det samlede karaktergennemsnit. Man skal derimod sikre, at eleverne får de adgangsgivende fag, de har brug for, mens de går i gymnasiet.
Man får ikke færre studenter til at tage gymnasiale suppleringsfag ved at tælle GSK-karakterne med i det samlede karaktergennemsnit, lyder det fra begge fløje på Christiansborg.
Man får ikke færre studenter til at tage gymnasiale suppleringsfag ved at tælle GSK-karakterne med i det samlede karaktergennemsnit, lyder det fra begge fløje på Christiansborg.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

De mange kursister på de gymnasiale suppleringskurser er et symptom på de problemer, der er med fagligheden i gymnasiet. Der er alt for mange studieretninger, og det er samtidig nemt at drible sig uden om de svære fag.

Lene Espersen (K)
Uddannelsesordfører
Fakta

Hvad er GSK?

De gymnasiale suppleringskurser (GSK) er for de elever, der mangler et eller flere fag for opfylde specifikke adgangskrav til en given uddannelse.

Suppleringskurserne er rettet mod alle med en gymnasial eksamen, en eux eller en erhvervsuddannelse med mindst et studierettet enkeltfag på minimum C-niveau.


Kilde: ug.dk

Det kan godt være, at der er alt for mange studenter, som i dag må tage ekstrafag på de gymnasiale suppleringskurser (GSK) for at kunne komme ind på deres videregående drømmeuddannelse.

Men løsningen er ikke, at GSK-karaktererne fremover skal tælle med i studenternes samlede karaktergennemsnit. Man skal derimod sikre, at de unge får de adgangsgivende fag, de har brug for, mens de går i gymnasiet.

Det er meldingen fra både den røde og den blå del af gymnasieforligskredsen, efter Danske Erhvervsskoler i sidste uge foreslog, at karaktererne fra GSK-kurserne i fremtiden bør tælle med i studenternes adgangsgivende karaktergennemsnit.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00