Debat

Hvad vil de nye forskningsordførere?

PRÆSENTATION: Folketingets nye forskningsordførere sætter den kommende måned fokus på, hvad de ser som de vigtigste udfordringer og satsningsområder på forskningsområdet. Mød panelet her.

David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Med et nyt folketing følger nye ordførerskaber. Den nye uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), der selv har skiftet ordførerposten ud med et ministerium, står over for en række nye ansigter i Folketinget, når han åbner den politiske sæson efter sommerferien. Ordførerne for forskning og videregående uddannelser er blevet skiftet ud over næsten hele linjen.

Altinget: forskning vil gerne sætte fokus på de nye ordførere og har derfor spurgt dem:

- Hvad ser du som de vigtigste udfordringer på forskningsområdet?

- Hvad ser du som det vigtigste satsningsområde inden for forskningspolitik?

Fakta
Forskningsdebatten på Altinget: forskning har til formål at fokusere og styrke den forskningspolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: forskning derfor forskere, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for forskningsområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.
Send dit indlæg til [email protected]

Mød hele panelet her
Mette ReissmannMette Reissmann (S)
Mette Reissmann er uddannet cand.merc.jur. Fra CBS. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2011 og blev genvalgt ved valget i sommer. Hun er nu Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører og har tidligere bl.a. været partiets EU-ordfører og forbrugsordfører. Hun er desuden vært på TV-programmet Luksusfælden på TV3.

Jens Henrik Thulesen DahlJens Henrik Thulesen Dahl (DF)
Jens Henrik Thulesen Dahler er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet. Han har siddet i Folketinget siden 2011. Udover at være Dansk Folkepartis uddannelses- og forskningsordfører, er han også forebyggelsesordfører og ordfører for videregående uddannelser. Inden han blev valgt ind i Folketinget, underviste han i indeklima og støj på Ergo- og Fysioterapiskolen i Aarhus.

Anni MatthiesenAnni Matthiesen (V)
Anni Matthiesen har en diplomuddannelse fra Danmarks Forvaltningshøjskole. Hun blev opstillet til Folketinget første gang i 2007 og blev valgt ind i 2011. Udover at være Venstres Uddannelses- og forskningsordfører, er hun også børneordfører og undervisningsordfører. Inden hun blev valgt ind i Folketinget, havde hun allerede stiftet bekendtskab med Christiansborg, da hun fra 2005 til 2007 arbejdede som politisk sekretær.

Eva FlyvholmEva Flyvholm (EL)
Eva Flyvholm er uddannet cand.scient.adm. i offentlig administration og internationale udviklingsstudier fra RUC. Hun blev opstillet til Folketinget første gang i 2012 og blev valgt ind ved sommerens folketingsvalg. Hun er Enhedslistens uddannelses- og forskningsordfører samt forsvarsordfører. Inden hun blev valgt ind i Folketinget, arbejdede hun som politisk rådgiver for Enhedslisten inden for EU, forsvar og internationale forhold.

Torsten GejlTorsten Gejl (Alt)
Torsten Gejl er uddannet KaosPilot, som senere er suppleret med et journalistkursus AJOUR hos Frontløberne i Aarhus, hvor han også har været leder. Han er Alternativets socialordfører samt uddannelses- og forskningsordfører. I 2005 var han med til at stifte OCN i Danmark. OCN er i dag en anerkendt skala til at validere uformel kundskab. Han har desuden i mange år arbejdet som selvstændig.

Ida AukenIda Auken (R)
Ida Auken er uddannet teolog fra Københavns Universitet. Efter endt uddannelse arbejdede hun som ekstern lektor samme sted. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2007 for SF. I 2014 skiftede hun til Radikale Venstre. Fra 2011 til 2014 var hun Miljøminister. Udover at være uddannelses- og forskningsordfører, er hun bl.a. miljøordfører og it-ordfører.

Jacob MarkJacob Mark (SF)
Jacob Mark er student fra Køge Gymnasium. Han blev opstillet som folketingskandidat første gang i 2012, og blev valgt ind ved sommerens folketingsvalg. Han besidder en del ordførerposter i SF, og udover at være uddannelses- og forskningsordfører, er han bl.a. boligordfører og integrationsordfører. Han har tidligere arbejdet som operatør i Køge Bio.

Mai MercadoMai Mercado (K)
Mai Mercado er uddannet cand.scient.pol. fra SDU. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2011 for Det Konservative Folkeparti og har siddet der lige siden. Udover at være uddannelses- og forskningsordfører, er hun partiets politiske ordfører, samt bl.a. kommunalordfører og familieordfører. Hun har tidligere arbejdet som konsulent hos Energinet.dk.

Henrik DahlHenrik Dahl (LA)
Henrik Dahl har en ph.d. fra CBS. Han fik sin debut i Folketinget efter sommeres folketingsvalg. Udover at være sit partis uddannelses- og forskningsordfører er han desuden ordfører for afbureaukratisering og landdistrikt- og ø-ordfører. Inden han blev valgt ind i Folketinget, var han bl.a. en ofte brugt forfatter og foredragsholder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00