LA: Fjern loftet for eksterne lektorer

FORSLAG: Liberal Alliance vil af med timeloftet for eksterne lektorer. Vi mister kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, lyder det blandt andet fra partiet.
Tyson W. Lyall
Fakta
Det arbejdstimetal, der er forbundet med en ekstern lektors undervisning, kan ikke overstige 500 timer årligt. Såfremt det af hensyn til undervisningens tilrettelæggelse eller gennemførelse er nødvendigt, kan arbejdstimetallet dog udgøre op til 780 timer årligt. Hvis timetallet overstiger 500 timer årligt, orienteres vedkommende forhandlingsberettigede organisation herom. Orienteringen skal indeholde en begrundelse.

Kilde: Aftale vedtaget i 2001 under det tidligere Undervisningsministerium
Der skal være højere til loftet i den danske universitetsverden.

Det mener Liberal Alliance, der vil fjerne den regel, der i dag forhindrer eksterne lektorer i at blive ansat i mere end 500 arbejdstimer per akademiske år (780 timer i særlige tilfælde, red.).

Villum Christensen (LA) har i et udvalgsspørgsmål derfor bedt uddannelsesminister Morten Østergaard (R) forholde sig til loftets konsekvenser for Danmarks evne til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Det gælder især evnen til at tiltrække store udenlandske kapaciteter, forklarer partiets forskningsordfører Mette Bock til Altinget | Forskning & Innovation.

Dokumentation

Sådan lyder spørgsmålet fra Liberal Alliances Villum Christensen:

Er ministeren, i lyset af at regeringen ønsker at udvide arbejdsudbuddet, enig i, at timeloftet for eksterne lektorer i realiteten begrænser udbuddet af højt kvalificeret arbejdskraft i Danmark?


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00