Ministeren forklarer upopulær lukning af Teknologirådet

INTERVIEW: Beslutningen om at trække støtten til Teknologirådet er blevet kritiseret kraftigt fra flere sider. Vi gav Morten Østergaard (R) mulighed for at svare igen. Rådgivning skal søges efter behov, lyder en af forklaringerne.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Tyson W. Lyall

Jeg synes, det er helt fornuftigt, hvis Folketinget søger rådgivning og teknologirelaterede spørgsmål, men så synes jeg, man skal gøre det efter behov og ikke på baggrund af en fast bevilling til et råd.

Morten Østergaard
Uddannelsesminister
Fakta
Teknologirådets bevilling på finansloven er på 10,5 mio. kr. i 2012. Besparelsen ved nedlæggelsen vurderes i 2012 at være 6 mio. kr. på grund af den rent praktiske afvikling af rådet. I de følgende vil den samlede bevilling kunne spares. Det vil sige 10,3 mio. kr. i 2013, 10,1 mio. kr. i 2014 og 9,9 mio. kr. i 2015.

Kilde: Uddannelsesministeriet
Da et enigt Folketing tirsdag d. 15. november underskrev aftalen om fordelingen af forskningsreserven for 2012, betød det samtidig et farvel til den offentlige bevilling til Teknologirådet.

Det har afstedkommet stærke reaktioner fra nationale interessenter såvel som kontinentale.

Altinget | Forskning og Innovation kunne i tirsdags berette, hvorledes blandt andre Liberal Alliance havde fundet anledning til at genoverveje den upopulære beslutning.

Venstres ordfører Tina Nedergaard stod ved beslutningen, men sagde blandt andet også, at hun "ikke ville blokere for en samtale", hvis minister Morten Østergaard (R) havde ændret mening.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00