Mønsterbrydernes 10 bud til ministeren

DOKUMENTATION: Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget 10 anbefalinger fra sit mønsterbryderkorps. Anbefalingerne skal sikre, at engagerede unge med ikke-uddannelsesvant baggrund støttes og fastholdes bedre på de videregående uddannelser. Læs anbefalingerne her. 

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget ti anbefalinger til forbedringer i det videregående uddannelsessystem af Mønsterbryderkorpset.  
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) har modtaget ti anbefalinger til forbedringer i det videregående uddannelsessystem af Mønsterbryderkorpset.  Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Julie Hornstrup Østergaard

10 konkrete anbefalinger er landet på uddannelsesministerens bord fra det mønsterbryderkorps, som ministeren i sommer sendte ud for at finde nye muligheder for mønsterbrud.

Mønsterbryderkorpset, der blev nedsat 1. september 2014 og består af ti medlemmer med forskellig uddannelses- og erhvervsmæssig baggrund, har udpeget en række udfordringer i det nuværende videregående uddannelsessystem. Med afsæt i disse udfordringer har korpset formuleret ti konkrete anbefalinger til uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), der peger på mulige forbedringer.

Anbefalingerne sætter fokus på, hvordan særligt videregående uddannelsesinstitutioner i højere grad kan støtte og hjælpe unge, der ikke kommer fra uddannelsesvante hjem, men som har lysten, motivationen og evnerne, til at gennemføre en videregående uddannelse.

0:000:00