Østergaard: Historisk højt beløb til universiteter

FINANSLOV: Uddannelsesministeren fremhæver historisk høje bevillinger til universiteterne som et af de centrale resultater i finanslovsaftalen.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og minister for børn og undervisning, Christine Antorini, har begge fået store beløb til universiteter og ungdomsuddannelser på finansloven for 2013.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og minister for børn og undervisning, Christine Antorini, har begge fået store beløb til universiteter og ungdomsuddannelser på finansloven for 2013.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

Med de bevillingsvilkår vi har givet universiteterne, så kan vi også tillade os at have høje forventninger til, at de bidrager til at løfte innovationsindsatsen

Morten Østergaard (R)
Uddannelsesminister
Fakta

Med udmøntningen af forskningsreserven vil de offentlige forskningsbevillinger blive på godt 20 mia. kr. i alt i 2013.  

Det svarer til 1,07 pct. af BNP


Kilde: Aftale om Finanslov for 2013
Der er tale om en helt ny situation i forsknings- og uddannelsespolitikken, lyder bedømmelsen fra uddannelsesminister Morten Østergaard, efter regeringen har indgået aftale om finansloven. Den store nyskabelse er de tre-årige bevillinger til universiteterne.

Uddannelsesminister Morten Østergaard har lavet en aftale, som han selv kalder bred, med Enhedslisten og Liberal Alliance. Det lykkedes dog ikke at få de tre andre borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative ombord i en helt bred forskningssaftale for næste års finanslov. Uddannelsesministeren mener alligevel, at han har måttet give indrømmelser til begge sider af det politiske spektrum for at få en aftale.

"Vi skulle nå en aftale, og derfor har vi måttet rokere lidt rundt. Men når man kigger ned over bevillingerne, så er der en god sammenhæng mellem strategisk forskning, fri forskning og innovation," siger Morten Østergaard.

Han peger selv på den overordnede aftale om finansloven og de tre-årige bevillinger af basismidler til universiteterne som et centralt resultat i næste års finanslov.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00