Professionshøjskole får afslag på ny akkreditering

AKKREDITERING: To bestod, mens én dumpede, og to skal op igen. Akkrediteringsrådet har afgjort de første akkrediteringer af hele uddannelsesinstitutioner. UC Lillebælt fik afslag. 

Formanden for Akkrediteringsrådet, Per B. Christensen. 
Formanden for Akkrediteringsrådet, Per B. Christensen. Foto: PR-foto/Næstved Kommune
Julie Hornstrup ØstergaardMads Bang
Fakta
De tre afgørelseskategorier:

Positiv institutionsakkreditering:
• Det samlede indtryk af institutionen er, at deres kvalitetssikringssystem er velfungerende, velbeskrevet og virker i praksis.
• Institutionsakkrediteringsforløbet har afdækket, at institutionens eget kvalitetssikringssystem giver grund til at have tillid til, at de er i stand til at varetage den løbende sikring og udvikling af deres uddannelsers kvalitet og relevans.

Betinget positiv institutionsakkreditering:
• Store dele af kvalitetssikringen er velfungerende, men der er også nogle områder, som i dag ikke fungerer i tilstrækkelig grad.
• Institutionen skal forbedre de områder, der ikke fungerer i tilstrækkelig grad, og derefter genakkrediteres.
• Nye uddannelser og udbud skal fortsat igennem en uddannelsesakkreditering som hidtil, før institutionen kan få mulighed for at oprette dem.

Afslag på institutionsakkreditering:
• Afslag er udtryk for, at institutionens kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbejde samlet set ikke er tilstrækkeligt velfungerende, ligesom det ikke efterlader indtryk af, at det inden for en kortere periode vil kunne løftes til et tilstrækkeligt niveau.
• Et afslag er ikke ensbetydende med, at kvaliteten af institutionens enkelte uddannelser er dårlig.
• Med afslag fortsætter den løbende eksterne kvalitetssikring gennem turnusakkreditering af institutionens uddannelser og uddannelsesudbud. Institutionen kan ikke oprette nye uddannelser og udbud.

Kilde: akkrediteringsraadet.dk

Den første runde af akkrediteringer af hele uddannelsesinstitutioner er netop afgjort. UC Lillebælt har fået afslag på institutionsakkreditering, mens både IT Universitetet og CBS kun har fået betingede akkrediteringer. SDU og DTU er gledet igennem uden anmærkninger.

Det skriver Akkrediteringsrådet i en pressemeddelelse.

Det er første gang Akkrediteringsrådet bruger den nye lov, hvor det er hele institutioner, der bliver godkendt med en akkreditering i stedet for enkeltuddannelser.

Detaljeret grundlag
En institutionsakkreditering er en analyse af, om en uddannelsesinstitution har et velbeskrevet og velfungerende system for kvalitetssikring, der betyder at institutionen selv kan tage hånd om den systematiske sikring og udvikling af uddannelsernes relevans og kvalitet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00