Rullende overgang til ny akkreditering

KVALITET: Et nyt kvalitetssystem for de videregående uddannelser skal mindske bureaukratiet og sikre høj kvalitet. Alle Folketingets partier står bag ny aftale om akkreditering af de videregående uddannelser.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) nåede at forhandle en aftale om akkreditering af de videregående uddannelser på plads med alle Folketingets partier inden juleferien.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) nåede at forhandle en aftale om akkreditering af de videregående uddannelser på plads med alle Folketingets partier inden juleferien. Foto: Pernille Møller/Altinget.dk
Mads Bang
Fakta

Aftalen om ny akkrediteringslov bygger på følgende principper:

  • Overgang fra akkreditering af hver enkelt uddannelse til en samlet institutionsakkreditering.
  • Prækvalifikation af nye uddannelser med fokus på relevans for samfundet.
  • Mulighed for at udtage uddannelser med særlige kvalitetsmæssige udfordringer til en særlig gennemgang.
  • Akkrediteringsopgaverne skal varetages samlet af Akkrediteringsinstitutionen i Danmark (ACE).
  • Akkrediteringssystemet suppleres af tværgående evalueringer for hele det videregående uddannelsesområde, som varetages af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Kilde: fivu.dk
En rullende overgang til et nyt kvalitetssystem på alle landets videregående uddannelser skal modvirke unødigt bureaukrati. Det er et af de punkter, uddannelsesordførerne blev enige om i slutningen af december.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har indgået aftale med alle partier om kvalitetssikring af alle de videregående uddannelser i en ny lov om akkreditering.

Aftalen betyder blandt andet, at der oprettes et nyt uafhængigt fagligt råd, som skal vurdere nye uddannelser, inden ministeren kan forhåndsgodkende dem.

Samtidig vil loven sigte mod en rullende overgang fra det tidligere akkrediteringssystem til det nye.
Det kommer til at foregå ved, at den enkelte uddannelsesinstitution fortsætter på den nuværende ordning, indtil institutionen er akkrediteret gennem den nye ordning.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00