Astman: Jeg vil være en mere inddragende formand

FORMANDSPOST: Efter Sophie Hæstorp Andersen har trukket sit kandidatur, står det nu klart, at Socialdemokratiets kandidat til formandsposten i Danske Regioner er Ulla Astman. Hun vil arbejde for at inddrage flere i beslutningsprocessen, end Bent Hansen har gjort, siger hun til Altinget.

Ulla Astman (S) er netop blevet genvalgt som formand for Region Nordjylland og går nu efter formandsposten i Danske Regioner.
Ulla Astman (S) er netop blevet genvalgt som formand for Region Nordjylland og går nu efter formandsposten i Danske Regioner.Foto: /ritzau/Socialdemokratiet/arkiv
Lise-Lotte Skjoldan

Man vil kunne mærke en forskel på mig og Bent Hansen i den måde, beslutninger bliver taget på i Danske Regioner. Jeg synes, det er vigtigt, at man også mellem de årlige generalforsamlinger inddrager de andre partier og de andre regionsrådsmedlemmer.

Ulla Astman (S)
Regionsrådsformand i Nordjylland og kandidat til formandsposten i Danske Regioner

Hvem bliver formand for Danske Regioner efter Bent Hansen?

Svaret på det spørgsmål er kommet et skridt tættere på, efter en af de socialdemokratiske bejlere til posten, Sophie Hæstorp Andersen, har valgt at trække sit kandidatur.

Dermed står Socialdemokratiet nu samlet bag Nordjyllands Ulla Astman som kandidat til den magtfulde formandspost, som også Venstres Stephanie Lose går efter.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00