Innovative indkøb kræver kontrolleret risikovillighed

INDKØB: Den nye udbudslov giver mulighed for at foretage indkøb gennem såkaldte innovationspartnerskaber. Men innovation indebærer risiko. Skal det håndteres, kræves viden om partnerskabets proces og udbuddets problemstilling, lød budskabet på workshop.

Med den kommende udbudslov er det meningen, at de offentlige og private parter skal have bedre mulighed for at samarbejde om innovative løsninger. 
Med den kommende udbudslov er det meningen, at de offentlige og private parter skal have bedre mulighed for at samarbejde om innovative løsninger. Foto: Colourbox.dk
Morten Hauge Larsen

Forudsætningen for, at det her lykkes, er, at vi på tværs af offentlige organisationer kaster os åbenhjertigt ud i dialog om problemstillinger på velfærdsområdet, som private virksomheder kan byde ind på.

Thomas Hammer-Jakobsen
Partner i Copenhagen Living Lab

Til februar fremsætter regeringen en ny udbudslov. En af hensigterne med loven er at give kommuner og regioner mulighed for at lave mere fleksible indkøb af velfærdsløsninger.

Med begrebet innovationspartnerskaber åbnes der op for en ny udbudsform, hvor det offentlige kan efterspørge, at private virksomheder udvikler nye løsninger til et givet problem. 

Innovative indkøb kræver en risikovillighed fra det offentlige, som derfor behøver viden om selve processen. Det var formålet med onsdagens workshop 'Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte?', som den statsligt finansierede organisation Væksthus Hovedstadsregionen afholdte onsdag.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00