Kommunale mini-sygehuse mangler patienter

AKUTHUSE: Langt færre patienter end forventet henvises til kommunale akuthuse, lyder det fra Danske Regioner. Ifølge formand Bent Hansen er tilbuddene ikke egnede til at forebygge indlæggelser. KL vil ikke fælde dom.

De kommunale akuttilbud er ifølge Danske Regioner ikke et brugbart alternativ til indlæggelse på sygehuse. Til gengæld kan de spille en rolle ved udskrivning.
De kommunale akuttilbud er ifølge Danske Regioner ikke et brugbart alternativ til indlæggelse på sygehuse. Til gengæld kan de spille en rolle ved udskrivning.Foto: colourbox
Kim RosenkildeOle Nikolaj Møbjerg Toft

Man har overvurderet behovet for at lave en mellemstation, fordi man oftest har brug for at få patienterne tilset på sygehusene.

Bent Hansen (S)
Formand for Danske Regioner
Fakta
Sundheds- og akuthuse

Et sundheds- og akuthus har til formål at varetage befolkningens behov for sundhedsydelser i de tilfælde, hvor der ikke er behov for specialiserede ydelser fra sygehuse, herunder diagnostik og behandling af lettere skader og akutte tilstande.

Det kan blandt andet huse et antal praktiserende læger, vagtlægefunktion, praktiserende speciallæger, andre ydere inden for praksissektorområdet, kommunale funktioner samt enkelte sygehusfunktioner.

Kilde: Ministeriet for Sundhed og Ældre

Virkeligheden er ved at indhente de kommunale mini-sygehuse, der skyder op rundt om i landet.

Tanken er, at de blandt andet skal tage sig af ældre, som er for syge til at være på plejehjemmet, men for raske til at være indlagt på et hospital.

Men ifølge evalueringer af tre forskellige samarbejder mellem kommuner og regioner om såkaldte akutpladser og akutteams bliver langt færre patienter henvist hertil end forventet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00