Kommuner: Svage ledige mangler motivation

INDSATS: Halvdelen af landets kommuner oplever, at ledige i de såkaldte ressourceforløb mangler motivation, viser kommunal rundspørge. Socialrådgiverne efterlyser bedre forløb, mens KL efterspørger mindre papirarbejde. Minister: Vi er ikke i mål endnu.

Det er de kommunale jobcentre, der står for at implementere de to år gamle ressourceforløb. I processen støder mange kommuner på en manglende motivation hos borgerne, svarer de i ny undersøgelse.
Det er de kommunale jobcentre, der står for at implementere de to år gamle ressourceforløb. I processen støder mange kommuner på en manglende motivation hos borgerne, svarer de i ny undersøgelse.
Michael Hjøllund

Borgerne skal hele tiden opleve, at de bevæger sig i den rigtige retning.

Henrik Dam Kristensen (S)
Beskæftigelsesminister
Fakta
Om KL's undersøgelse
Kommunernes Landsforening har i marts-april 2015 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt landets 98 kommuner om implementeringen af førtidspensionsreformen. 

Der er afgivet ét svar pr. kommune, og svarprocenten er 55 procent.

Repræsentativiteten for de deltagende kommuner er tjekket på geografi, befolkningsstørrelse, og klynge (profil).

Når medarbejderne på landets jobcentre som led i den to år gamle reform af fleksjob og førtidspension skal føre svage ledige gennem et såkaldt ressourceforløb, er borgerens egen motivation ofte en udfordring.

Sådan lyder det fra landets kommuner i en rundspørge foretaget af deres interesseorganisation KL. Her svarer halvdelen, at det er en "stor" eller "meget stor" udfordring for at opfylde intentionen i ressourceforløbet, at borgeren er umotiveret. 

”Det er jo noget af et udsagn,” lød det fra kontorchef i KL, Niels Arendt Nielsen, da han præsenterede undersøgelsen ved en høring på Christiansborg, der handlede om netop reformen af førtidspension og fleksjob.

Dokumentation

Ressoureceforløb 
1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen betyder, at personer under 40 år ikke længere kan få tilkendt førtidspension, medmindre det er åbenbart formålsløst at forsøge at udvikle deres arbejdsevne. I stedet skal en individuel og helhedsorienteret indsats i et ressourceforløb udvikle deres arbejdsevne og hjælpe dem videre i livet.

Ressourceforløb er målrettet personer, der har komplekse problemer ud over ledighed, og som i høj grad risikerer at komme på førtidspension, hvis de ikke får en særlig indsats.

Indsatsen kan indeholde:
- Tilbud om brobygning til uddannelse med nødvendig støtte
- Kurser i at håndtere fx stress/angst
- Aktivitetstilbud på væresteder
- Støtte- og kontaktperson
- Socialpædagogisk bistand
- Behandling for misbrug
- Mentorstøtte
- Motion

Kilde: Beskæftigelsesministeriet


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00