Ministerium om fusion af SFI og Kora: Bestyrelse fastlægger faglige standarder

FORSKNING: Sammenlægningen af SFI og Kora vil ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet give plads til forskning inden for begge faglige områder. Den kommende bestyrelse skal sætte standarden.

Kora har været en succes, mener Økonomi- og Indenrigsministeriet, der vil smelte instituttet sammen med SFI.
Kora har været en succes, mener Økonomi- og Indenrigsministeriet, der vil smelte instituttet sammen med SFI.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Kim Rosenkilde

Centret bliver uafhængigt i faglige anliggender. Det påhviler derfor den kommende bestyrelse at fastlægge de faglige standarder.

Økonomi- og Indenrigsministeriet

Den politiske beslutning om at lægge SFI og Kora sammen vil ikke i sig selv forhindre fremtidig forskning inden for de to institutioners faglige fokusområder.

Det er budskabet fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der i et skriftligt svar forholder sig til bekymring for, at fusionen vil nedprioritere den reelle og uafhængige forskning til fordel for mere ’praksisnære’ og ’anvedelsesorienterede’ analyser og evalueringer.

En bekymring, som blandt andet tager afsæt i, at det nye center skal forankres i Koras lovgrundlag og ikke loven om sektorforskningsinstitutioner, som SFI er født ud af.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00