Debat

Ny debat: Kommunernes økonomi og udligningsordningen

PRÆSENTATION: Folketingsåret lakker mod enden, og vi benytter lejligheden til at gøre status. Hvordan ser kommunernes økonomi ud, og fordeles pengene godt nok? Dét spørger vi kommunalordførerne fra V, S, DF og EL om. 

Den 1. juni blev regeringen og KL enige om kommunernes økonomi for 2018.
Den 1. juni blev regeringen og KL enige om kommunernes økonomi for 2018.Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For ganske kort siden lykkes det KL og regeringen at blive enige om, hvordan økonomien for kommunerne skal se ud i 2018. Med aftalen på plads gør de fleste sig klar til at gå på sommerferie, men på Altinget: kommunal vil vi bruge de sidste to uger, før debatten går på sommerferie, på at høre kommunalordførerne fra Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om deres tanker omkring kommunernes økonomi og udligningsordningen.

I den første uge vil kommunalordførerne fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten kigge nærmere på kommunernes økonomi – bruges der for mange/få penge på service? Bygger kommunerne for meget? Er skatten for høj?

I ugen efter får kommunalordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten ordet til at sige, hvad de mener om udligningsordningen. Fordeles pengene rigtigt mellem land og by? Tages der nok hensyn til den demografiske fordel?

Mød debatpanelet her:
Carl Holst Carl Holst,
Kommunalordfører, Venstre.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

 

 

Magnus Heunicke Magnus Heunicke,
Kommunalordfører, Socialdemokratiet.

 

 

Susanne Eilersen Susanne Eilersen,
Kommunalordfører, Dansk Folkeparti.

 

 

Finn Sørensen Finn Sørensen,
Kommunalordfører, Enhedslisten.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00