Penge til kommunal antiradikalisering på vej

DOKUMENTATION: Regeringen og partierne bag satspuljen er klar med flere penge til antiradikalisering i kommunerne.

Med socialminister Manu Sareen (R) i spidsen præsenterede regeringen og partierne bag satspuljen tirsdag middag en plan mod radikalisering og ekstremisme.  
Med socialminister Manu Sareen (R) i spidsen præsenterede regeringen og partierne bag satspuljen tirsdag middag en plan mod radikalisering og ekstremisme.  Foto: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Anne Justesen

Det handler ikke om, at alle nu skal lege spioner og spotte terrorister. Men om at skabe en større forståelse for og opmærksomhed på unge, der fx begynder at opføre sig anderledes, for det kan være et signal om radikalisering.

Manu Sareen (R)
Socialminister

Regeringen og satspulje-partierne er enige om en styrket indsats mod radikalisering og ekstremisme.

Med satspuljeaftalen for 2014 blev der afsat en økonomisk ramme på 60,9 millioner kroner til at styrke forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Det er de penge, som partierne nu er enige om at udmønte, blandt andet til en styrket kommunal indsats.

Aftalen skal forebygge radikalisering af unge samt hjælpe personer med at komme ud af ekstremistiske netværk. Samtidig indeholder aftalen også strafferetlige tiltag.

"Angrebet på Charlie Hebdo og andre forfærdelige angreb de seneste år understreger, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at unge ikke kommer derhen, hvor de er klar til at begå terror. Kun ved at vi griber tidligt ind, kan vi forebygge, at unge bliver suget ind i radikale miljøer. Bl.a. skal fagfolk i lokalsamfundene klædes langt bedre på," siger socialminister Manu Sareen (R) i en pressemeddelelse og fortsætter:

0:000:00