Regeringens erhvervsudspil skuffer maritime borgmestre

REAKTION: Regeringens erhvervsudspil gør ikke nok for Danmarks maritime erhverv. Det risikerer at sende vigtige arbejdspladser ud af landet, advarer flere borgmestre.

Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) må spejde forgæves efter ekstra støtte til de nordjyske skibsmontører i regeringens nye erhvervsudspil.
Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) må spejde forgæves efter ekstra støtte til de nordjyske skibsmontører i regeringens nye erhvervsudspil.Foto: ritzau
Kim Rosenkilde

Det er aldrig skønt at halte. Og skulle vi kunne gå på to ben i det maritime Danmark, så skulle vi også have haft den montørordning.

Birigt S. Hansen (S)
Borgmester i Frederikshavn Kommune

En række borgmestre måtte kigge forgæves efter en såkaldt maritim montørordning i det erhvervsudspil, regeringen præsenterede onsdag.

Det var ellers lykkedes brancheforeningen Danske Maritime at samle 13 borgmestre fra både Socialdemokratiet og Venstre i en større offensiv for at få ændret skatteregler for havets mekanikere.

Trods henvendelser til en stribe ministre og udvalg i Folketinget, lykkedes det dog ikke at få den nye ordning med i regeringens udspil.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00