S: Dropper regeringen planen for det nære sundhedsvæsen?

PLAN:To uklare folketingssvar fra den fungerende sundhedsminister får S til at stille spørgsmål ved, hvorvidt regeringen vitterligt leverer den lovede plan for det nære sundhedsvæsen.

Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) svarer mistænkeligt uklart på noget, der burde være nemt at be- eller afkræfte, mener Socialdemokratiets sundhedsordfører. 
Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) svarer mistænkeligt uklart på noget, der burde være nemt at be- eller afkræfte, mener Socialdemokratiets sundhedsordfører. Foto: Bax
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er bekymrende, at regeringen tilsyneladende ikke længere tør sige klart og tydeligt, at udvalgets anbefalinger selvfølgelig skal munde ud i den samlede plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, som både patienterne og organisationerne efterspørger.

Ender regeringen med at udarbejde en plan for det nære sundhedsvæsen – som lovet?

Det spørgsmål har Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen stillet fungerende sundhedsminister, Karen Ellemann (V). S-ordføreren forstår ikke, at Ellemann ikke kan svare mere klart på spørgsmålet.

”Tidligere sundhedsminister Sophie Løhde lovede i sin tid i meget klare vendinger, at der ville komme en plan. Derfor undrer det mig, at den nuværende sundhedsminister ikke kan svinge sig op til at sige andet, end at udvalgets forsinkede anbefalinger ”kan” indgå i en plan,” siger Flemming Møller Mortensen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00