Stort borgmester-flertal: Ingen skolelukninger i sigte

RUNDSPØRGE: Et klart flertal af landets borgmestre forventer ikke, at der vil blive lukket folkeskoler i de næste fire år. Det viser en rundspørge, som Altinget | Uddannelse har lavet.
70 procent af landets borgmestre forventer ikke, at der vil blive lukket folkeskoler i deres kommuner i de kommende fire år.
70 procent af landets borgmestre forventer ikke, at der vil blive lukket folkeskoler i deres kommuner i de kommende fire år.Foto: Colourbox.dk
Per Bang Thomsen
Fakta
Altinget.dk har gennemført rundspørgen blandt landets borgmestre de sidste 14 dage af januar.

I den sammenhæng er stillet følgende spørgsmål:

"Forventer du, at der vil blive lukket folkeskoler i din kommune i løbet af de næste fire år?

Læs mere om rundspørgen under artiklen. 

Hundredvis af folkeskoler er blevet nedlagt eller slået sammen siden kommunalreformen i 2007. Men noget kunne tyde på, at der kan komme færre skolelukninger i de kommende fire år.

70 procent af landets borgmestre forventer nemlig ikke, at der vil blive lukket folkeskoler i deres kommuner inden næste kommunalvalg om fire år.

Det viser en rundspørge, som Altinget | Uddannelse har lavet blandt borgmestrene i de 98 kommuner.

Dokumentation
Altinget.dk har foretaget rundspørgen til landets borgmestre over de sidste 14 dage i januar.

60 borgmestre har svaret. Heraf er 29 fra Venstre. 17 er socialdemokrater, 8 er konservative, 2 repræsenterer en lokalliste, 1 er radikal og 3 har ikke angivet parti.

Geografisk set er 19 borgmestre fra Region Hovedstaden, 11 fra Region Syddanmark, 10 fra Region Sjælland, 8 fra Region Midtjylland, 8 fra Region Nordjylland, mens fire ikke har angivet region.

58 borgmestre har svaret på spørgsmålet "Forventer du, at der vil blive lukket folkeskoler i din kommune i løbet af de næste fire år?"

Ja: 9
Nej: 41
Måske: 5
Ved ikke: 3
I alt: 58


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00