VIDEO: Sådan afviste Corydon aftalt spil i 2013

VIDEO: Tidligere formand for SF, Annette Vilhelmsen, siger i ny bog, at det var hendes oplevelse, at S-R-SF-regeringen stod bag lockout af lærerne i 2013. Se Bjarne Corydons afvisning af den påstand i 2013 her.

Toke Gade Crone KristiansenHenrik Axel Lynge Buchter

Forhenværende finansminister Bjarne Corydon (S) afviste det på et samråd i 2013 og har gjort det igen torsdag.

Det var ikke aftalt spil mellem KL og regeringen, da landets folkeskolelærere blev lockoutet, og regeringen gennemførte et lovindgreb.

Men den oplevelse deles ikke af forhenværende SF-formand Annette Vilhelmsen.  

I en ny bog, med titlen Søren og Mette i Benlås bekræfter Annette Vilhelmsen nemlig billedet af, at det faktisk var den daværende S-ledede regering, der stod bag lockouten af landets folkeskolelærere tilbage i 2013. 

Bogen udkommer først i næste uge og er skrevet på opfordring af Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Men ifølge Politiken giver den tidligere minister og SF-formand Annette Vilhelmsen i bogen udtryk for, at lockouten af lærerne faktisk var regeringens beslutning.

”Jeg blev næsten lettet, da jeg læste interviewet med Thorning, for nu sagde hun endelig tingene, som de var. Lockouten af lærerne var regeringens beslutning,” siger Annette Vilhelmsen i bogen ifølge Politiken.

Annette Vilhelmsen henviser til, at forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt i et interview til Politiken i 2016 kom til at sige, at det var hendes regering, der besluttede lockouten af skolelærerne – og dermed ikke Kommunernes Landsforening, som var Danmarks Lærerforenings officielle modpart.

Den udtalelse rettede hun efterfølgende til det modsatte.

Vilhelmsen står fast 
Annette Vilhelmsen bekræfter torsdag over for Politiken at det er hendes opfattelse, at regeringen stod bag lockouten. En fornemmelse, som deles af Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. 

Men forhenværende finansminister Bjarne Corydon afviser igen torsdag anklagerne om aftalt spil over for Politiken, og Annette Vilhelmsens udlægning med henvisning til de mange gange, han og Finansministeriet har redegjort for sagen.

Se, hvordan Bjarne Corydon afviste påstanden tre dage efter lockouten 1. april 2013.  

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Corydon

Adm. direktør, chefredaktør, Dagbladet Børsen, fhv. finansminister og MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00