Danmark skal være verdensmester i motion

INVESTERING: I den hidtil største partnerskabsaftale i dansk idræts historie sættes nu 100 mio. kr. af til at få 600.000 flere danskere til at dyrke idræt i 2025. ”Vi vil gøre Danmark til et foregangsland inden for den folkelige idræt,” siger formanden for Nordea-fonden, Mogens Hugo.

Flere danskere skal have træningstøjet på. Nordea-fonden og TrygFonden investerer nu sammen med idrætsorganisationerne DIF og DGI til sammen 100 mio. kr. for at få flere danskere til at motionere jævnligt.
Flere danskere skal have træningstøjet på. Nordea-fonden og TrygFonden investerer nu sammen med idrætsorganisationerne DIF og DGI til sammen 100 mio. kr. for at få flere danskere til at motionere jævnligt.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Når vi får 600.000 flere aktive danskere, vil det få stor betydning – ikke kun for dem, men for hele det danske samfund.

Niels Nygaard
Formand for DIF
Fakta
Sidste år gik DGI og DIF sammen om at lancere vision 25-50-75, der ganske enkelt betyder, at 75 pct. af alle danskere i 2025 skal dyrke idræt - og halvdelen skal gøre det i en forening. Siden har Folketingets partier i den politiske aftale om idrættens fremtidige finansiering og struktur bakket op om visionen - som altså nu også Nordea-Fonden og TrygFonden tilslutter sig. De to fonde bidrager hver med 10 mio. kr. om året de næste tre år, i alt 60 mio. kr., samtidig med at idrættens organisationer i samme periode selv spæder til med i alt 40 mio. kr. 

Nordea-fonden og TrygFonden tilslutter sig nu visionen fra landets to store idrætsorganisationer, DIF og DGI, om at 75 pct. af alle danskere i 2025 skal dyrke idræt – og at halvdelen skal gøre det i en forening.

Dermed har parterne indgået det hidtil største partnerskab i dansk idræts historie – og med det nye samarbejde følger en samlet investering på 100 mio. kr. for at få visionen ”Bevæg dig for livet” ført ud i virkeligheden.

”I en stærk alliance vil vi i løbet af de næste 10 år gøre Danmark til verdensmester i breddeidræt. Vi vil gøre Danmark til et foregangsland inden for den folkelige idræt, hvor tre ud af fire danskere motionerer, og hvor de fleste gør det i fællesskab med andre. ”Bevæg dig for livet” er et kolossalt boost til danskernes livsglæde,” siger Nordea-fondens bestyrelsesformand, Mogens Hugo.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00