EU's Netflix-forslag vækker bekymring hos producenter

DIGITALT: EU-Kommissionen vil med nyt forslag gøre det muligt at tage sit online-abonnement på film, musik eller tv-serier med på ferie i andre EU-lande. Men det kan true finansieringen af europæisk indhold, advarer Producentforeningen.

Med et nyt EU-forslag vil du stadig kunne se Netflix på dansk, selvom du er i Frankrig på ferie.
Med et nyt EU-forslag vil du stadig kunne se Netflix på dansk, selvom du er i Frankrig på ferie.Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Når Kommissionen dikterer portabilitet inden for nogle rammer, som er meget løst beskrevet, så forsøger de derved at få indført det totale digitale indre marked af bagvejen.

Klaus Hansen
Direktør, Producentforeningen

BRUXELLES: Det skal være slut med, at man ikke kan se det nyeste afsnit af sin yndlings-tv-serie med sit danske streaming-abonnement, selvom man er på ferie i et andet EU-land.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionen, der onsdag fremsatte et forslag til nye EU-regler for digitalt indhold på tværs af grænserne. Forslaget skal det gøre det muligt at tage sit digitale abonnement med på ferie, så man stadig har online adgang til det indhold, man har betalt for i sit hjemland, selvom man befinder sig i et andet EU-land.

“Folk, der lovligt har købt indhold – film, bøger, fodboldkampe, tv-serier – skal kunne tage det med sig hvor som helst i Europa,” siger EU-Kommissionens vicepræsident Andrus Ansip.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00