Den kønsløse reform

DEBAT: I kommunalreformens 11.time griber en række fagforbund, forskere og kvindeforbund chancen for at øge ligestillingen i det nye Danmark. Onsdag afholder de en ligestillingshøring på Christiansborg.

Det er ikke nogen køn reform, regeringen har strikket sammen. Men hvis den politiske vilje er til stede, kan vi rette op på nogle af fejlene, så vi ikke om føje år får et kommunalt danmarkskort, som er endnu mere skævt end nu. Med andre ord: Tag ligestillingsbrillerne på, det bliver Danmark kun kønnere af.

Netværket
Af 3F/Fagligt Fælles Forbund, HK-Kommunal, FOA - Fag & Arbejde, Dansk Metal, LO, AOF-Danmark, CELI - Center for Ligestillingsforskning, FREL4 - Center for Kønsforskning ved Aalborg Universitet, EVAs ARK- Interkulturelt KvindeForum, Netværket Kvinder, Køn & Arbejdsmarked samt Kvinderådet.

Det er som bekendt langt bedre at forebygge end at helbrede.

Derfor er vi et netværk af en række fagforbund, forskere og kvindeorganisationer, der har besluttet at forsøge at forhindre, at strukturreformen bliver et tilbageslag for ligestillingen. 1. juni holder vi en høring på Christiansborg.

Interessen for høringen har været overvældende, og den er for længst overtegnet. Det vidner om, at mange tager dette alvorligt. Fra regeringens og ligestillingsministerens side er der rungende tavshed og udtalt mangel på handling.

0:000:00