Det sker tirsdag: Landbrugspakken under beskydning

PROGRAM: Eva Kjer Hansens landbrugspakke kommer tirsdag under beskydning fra forskere og kritikere, når der er høring og samråd samme dag. Få her et overblik over dagens program.

Landbrugspakken beskyldes blandt andet for at føre til øget grundvandsforurening, forøgelse af kvælstofbelastningen af overfladevande og forøget luftforurening på grund af ammoniak.
Landbrugspakken beskyldes blandt andet for at føre til øget grundvandsforurening, forøgelse af kvælstofbelastningen af overfladevande og forøget luftforurening på grund af ammoniak.Foto: Colourbox
Frederik Tillitz

Tirsdag står i landbrugspakkens navn. Først afholder Miljø- og Fødevareudvalget høring om L 68 – Lovforslag om ændring af jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække. Efterfølgende skal miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om den kritik, der er rejst om landbrugspakkens miljøpåvirkning.

Lovforslaget medfører, at landmændene får lov til at bruge mere gødning for at højne afgrødernes kvalitet, men flere forskere har sået tvivl om ministeriets beregninger.

Høringen foregår mellem klokken 10 og 14 i Landstingsalen på Christiansborg, hvor der vil være oplæg fra:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00