Debat

Folkelig opbakning til bedre og mere natur

DEBAT: Natur og Samfund støtter de grønne organisationers kritik af regeringen på det grønne område. Der er folkelig opbakning til at passe på naturen, skriver Michael Stoltze.
Anders Jerking
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Fakta
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected] eller skriv i kommentarfeltet nedenunder.

Af Michael Stoltze
Formand, Natur og Samfund

Danmarks Naturfredningsforening (DN) har sammen med seks andre grønne organisationer rettet et skarpt angreb mod regeringen for blandt andet ikke at tage hånd om beskyttelsen af Danmarks natur. Natur og Samfund er enig i kritikken.

Miljøminister Ida Auken har afvist kritikken. Hun mener, at den er fremført i frustration over en manglende folkelig opbakning til organisationernes sag, og efterlyser et større folkeligt pres for mere og bedre natur i Danmark.

Alle undersøgelser viser imidlertid, at vi danskere ønsker at passe godt på naturen og arterne - navnlig de usædvanlige og sjældne. Så dén folkelige opbakning bør miljøministeren, regeringen og Folketinget få til overmål nu.

Støtte til DN's linje
Derfor opfordrer Natur og Samfund alle og enhver, som ønsker, at vi i Danmark skal beskytte og udvikle vores naturværdier til det bedre, til at blive medlem af en af de grønne organisationer. Danmarks Naturfredningsforening (DN) har på det seneste valgt en kurs, hvor konstruktiv og målrettet naturbeskyttelse står øverst på foreningens dagsorden. Det er, hvad Natur og Samfund har efterlyst og arbejdet for siden stiftelsen sidste år.

Derfor opfordrer Natur og Samfund alle til at støtte foreningens nye linje. DN's nye kurs omfatter blandt anden etablering af en national naturfond og en national naturvision med klare mål for Danmarks natur. Det skal give vores land bedre og mere natur.

Der er hårdt brug for folkelige organisationer som DN i kampen for Danmarks natur. Så store som muligt. Derfor er vores opfordring til alle og enhver: Bliv medlem af en grøn organisation og vær med til at vise regering og Folketing, at folket ønsker at passe på naturen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Stoltze

Biolog, forfatter, skribent og anmelder, Kristeligt Dagblad
cand.scient. i biologi (Københavns Uni. 1985), ph.d. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00