Jespersen advarer mod at plukke i anbefalingerne

KOMMISSION: Hvis landbruget og naturen skal gå en lys og bæredygtig fremtid i møde, skal alle Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger gennemføres. Det mener formand Jørn Jespersen, der advarer imod at plukke i anbefalingerne. Regeringen vil ikke love noget.
Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger er tænkt som en helhed, og derfor bør man også indføre dem alle sammen, siger formand Jørn Jespersen.
Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger er tænkt som en helhed, og derfor bør man også indføre dem alle sammen, siger formand Jørn Jespersen.Foto: Per Bang Thomsen
Per Bang ThomsenAnders Jerking

Der er ikke en eneste ting i den her rapport, som jeg vil lægge mig fast på. Vi skal først diskutere anbefalingerne, og jeg er optaget af, at vores løsninger bliver balancerede. Der skal være balance mellem natur og landbrug, og det er vigtigere, end at vi gennemfører hvert enkelt komma i rapporten.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister
Take it or leave it.

Det var den utvetydige melding fra Jørn Jespersen, formand for Natur- og Landbrugskommissionen, da han torsdag formiddag præsenterede kommissionens 44 anbefalinger til fremtidens landbrug og natur.

Hvis man virkelig vil have en robust landbrugssektor, som tager hensyn til naturen, miljøet og klimaet, så skal man ifølge Jørn Jespersen indføre alle de anbefalinger, som kommissionen har udarbejdet. Det nytter nemlig ikke noget kun at udvælge de anbefalinger, som man bedst kan lide, og så udelade resten. 

"Vi har sørget for, at der er en balance i dem, og derfor er det også tænkt, at de skal gennemføres i deres helhed," sagde kommissionsformanden til den fremmødte presse.

0:000:00